Saša Đorđević: Moraju igrači da shvate da se sve rešava na terenu, ne zanimaju me novine i društvene mreže

Igrači mraju da se koncentrišu isključivo na teren – Selektor našeg nacionalnog tima Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle utakmice u Kraljevu

– Hvala Kraljevu, na toplom prijemu, podršci, znači nam to jako. Pohvalio bih i univerzitetsku selekciju na odličnom odnosu prema utakmici, dobrom prvom poluvremenu i voleo bih da tako nastave i u Kini. Ono što mora da se istakne, Srbija je u Kraljevu nastupila bez šest igrača iz poslednje utakmice koju smo imali u prethodnom ciklusu. Drugim rečima, ovo je jedan potpuno novi tim i tek sledi pravi rad, uigravanje

Zastao je naš selektor i dodao.

– Moraju igrači da shvate da se sve rešava na terenu. Ne zanimaju me novine, društvene mreže, samo se vrednuje učinak na terenu i izvolite. Oni moraju individualni kvalitet da podrede uspehu kolektiva. Godinama unazad smo postavljali lestvicu vrlo visoko i ispod toga nećemo. Kriterijumi se znaju. O tome ću još razgovarati sa igračima po povratku na Kopaonik.

Stepen povreda Simonovića i Nedovića je takav da se još čeka konačan stav lekarske komisije.

– Mi u principu znamo šta je, ali moramo da sačakemo. Naivno nije, zdravlje je najpreče. Sledi još snimanja, magnetne rezonance i ostalo, pa ćemo videti – diplomatski je odgovorio selektor Đorđević i napomenuo još jednu zanimljivu stvar:

– Podsetio bih da smo svojevremeno za Svetsko prvenstvo poveli jednog igrača iz univerzitetske selekcije. To kao napomena i nauk da može i sada da se desi. To ću posle reći igračima iz Univerzitetske reprezentacije, jer treba da znaju – zaključio je Aleksandar Đorđević.

Izvor i foto Sportski žurnal

1 Trackback / Pingback

  1. Univerzitetska reprezentacija Srbije otputovala u Kinu - Sport

Ostavi komentar