Saša Obradović (47), srpski košarkaški trener koji se najviše proslavio u nemačkoj Albi u prethodne četiri godine, rekao je u intervjuu za „Blic“ da ga nije iznenadio poraz Crvene zvezde od Panatinaikosa u petak uveče.

  • Normalno je to što su izgubili meč u Atini. Ne treba da obeshrabruju ni padovi u igri, ni to što je Panatinaikos u pojedinim trenucima rezultatski mnogo bežao. Crvena zvezda je trenutno na najvećem mogućem nivou, a sve je to posledica kontinuiteta. U ovoj Evroligi svako svakog može da pobedi, pa ne ostaju ni oni najbogatiji imuni na poraze. Zvezda ima zaista dobar i kvalitetan tim koji još mora da se sačeka. Napomenuo bih i da je Dejan Radonjić vrhunski trener.

Da li su presudni enormni budžeti koje neki klubovi imaju?

  • Svi misle da je budžet najvažniji, ali ja mislim da on ne igra presudnu ulogu, jer i oni najbogatiji gube mečeve. Evo primer Crvene zvezde, od ABA lige, do stabilnog evroligaškog tima, do Top 8 prošle sezone. Crveno-beli imaju odlične domaće košarkaše , uz neko pojačanje, mogu oni da napave čudo. Duga je sezona i format je takav kakav je, sve je moguće. Zaista verujem u talenat ovih mladih sprskih igrača.

Da li to znači da Zvezdi nedostaje neko pojačanje?

  • Ne bih to komentarisao, ipak to najbolje znaju ljudi koji vode klub. Ovaj tim je odličan! Bjelica je vrhunsko pojačanje, igrao je u najvećim klubovima, sa dobrim ugovorima i nije ovde nezasluženo. Trenerski gledano, svakom strategu uvek nedostaje jedan košarkaš, ali ponekad treba istrpeti nekog igrača. Treba biti pažljiv i sa dovođenjem, obratiti pažnju na uklapanje koje je dug proces, gledati da se atmosfera ne poremeti. Posebno sada nakon mog boravka u Americi sam postao toga svestan, ne znaš sta ti može doći iz SAD. Može da bude totalni pogodak, a može da ispadne kontraproduktivno. Nekada je bolje biti zadovoljan sa onim što imaš.

Kakvi su vam planovi za nastavak karijere?

  • Bitno mi je da sam u nekim situacijama posle rastanka sa Albom ostao miran. Na osnovu minulog četvorogodišnjeg rada u Berlinu ne brinem se zbog posla. Jedno je sigurno, neću po svaku cenu uzimati neki klub i neću se upuštati u svakakve situacije. Želim da preuzmem neki tim sa ambicijama i renomenom i ne bih da idem u neke polu sredine.

KSS ostao bez Đilasa, šta dalje?

  • Ukoliko je on odlučio da podnese ostavku, to se mora poštovati. Treba se zahvaliti čoveku na vrhunskom, predanom radu, medaljama i obezbeđivanju stabilizacije Košarkaškog saveza Srbije. Sve je bilo na nivou dok je on vodio Savez. Znam da neće biti lako, ali muške i ženske selekcije da nastave pobednički niz. Reprodukcija mladih igrača takođe treba da nam bude primarna obaveza.

(Vladimir Zogović)
Izvor i foto

Translate »