Sedam srpskih veslača na EP napadaju zlato!

Sedam veličanstvenih napadaju zlato -U petak od 8.30 počinju kvalifikacije na Evropskom prvenstvu, u popodnevnim sati su trke repesaža, u subotu se veslaju polufinala, a u nedelju finala.

Evropsko prvenstvo u veslanju počinje u petak u češkim Račicama, a boje srpskog tima braniće sedmorica reprezentativaca u tri discipline.

Srbiju će u Račicama, gde učestvuju 532 posade iz 34 zemlje, predstavljati Marko Marjanović (skif), Nenad Beđik i Miloš Vasić (dvojac bez kormilara), kao i Aleksandar Beđik, Igor Lučić, Igor Ðerić i Damjan Lazić (četverac bez kormilara).

Skifista Marko Marjanović, oduševio je pre tri nedelje na Svetskom kupu u Beogradu osvajanjem bronzanog odličja, a i sada naglašava da nema opterećenje.

Sa optimizmom očekujem start šampionata u Račicama. Ulazim bez bilo kakvog opterećenja, jedini cilj je da izveslam dobre trke, za sekundu-dve brže nego u Beogradu. Ukoliko uspem u tome mislim da ću biti na dobrom putu da se plasiram u finale. Na Svetskom kupu sam pokazao da mogu da se trkam sa nekim od trenutno najboljih skifista na planeti, što mi je mnogo značilo na polju samopouzdanja i stabilnosti”, rekao je Marjanović, koji sedmi put nastupa na kontinentalnom šampionatu, a prvi u skifu.

Štroker dvojca bez kormilara Nenad Beđik u Češkoj juri četvrtu evropsku medalju, posle zlata i dve bronze, i ističe da je cilj najsjajnije odličje.

Maksimalno smo spremni i silno motivisani da napadnemo evropski tron u Račicama, iako smo svesni da će put do njega biti veoma težak. Konkurencija je respektabilna i svaka trka mora da se vesla maksimalno od početka do kraja. Najveći rivali biće nam Britanci Davson i Rositer, jedini čamac od koga smo poraženi na Svetskom kupu u Beogradu. Napredovali smo u tehničkom smislu od tada i mislim da smo dobili dve sekunde koje su nam nedostajale na Adi Ciganliji”, naveo je Beđik.

Foto: FISA

Foto: FISA

Izvor i foto Telegraf

Započnite diskusiju

Ostavi komentar