Amerikanka zbog povrede neće nastupati na turniru osam najboljih igračica u Singapuru naredne nedelje
Serena Vilijams primorana je da drugu godinu zaredom propusti završni turnir sezone.
Razlog je povreda ramena.
Ona je kao drugoplasirana na listi stekla pravo nastupa u Singapuru, ali je objavila da ipak neće nastupati na tom turniru.
„Zaista sam veoma veoma utučena što neću biti u mogućnosti da nastupam na završnom turniru sezone. Ovo je bila zaista teška sezona za mene tokom koje sam se sve vreme borila sa povredom ramena. Moj lekar insistira da ostanem kod kuće i lečim se, kako bih bila sremna za narednu sezonu“, izjavila je Serena Vilijams.
Amerikanka je ove godine nastupala samo na sedam turnira, i na Olimpijskim igrama u Riju, a poslednji put igrala je u polufinalu US Opena, početkom septembra, kada je poražena od Karoline Pliškove.
Osvojila je u 2016. godini samo dve titule, na turniru u Rimu i na Vimbldonu, što je najlošiji učinak još od 2011, kada je trijumfovala samo u Stenfordu i Torontu.
U međuvremenu izgubila je prvo mesto na WTA listi, na kojem se sada nalazi Nemica Angelik Kerber.
Serena Vilijams, koja je i prošle godine propustila završni turnir sezone, do sada je pet puta osvajala pehar na smotri osam najboljih.
Ostaje pitanje ko će zauzeti njeno mesto u Singapuru naredne nedelje.
Džoana Konta, prva Britanka koja bi mogla da se nađe na završnom turniru sezone posle Virdžinije Vejd 1980. godine, iako je deveta na listi i stiče pravo nastupa, možda neće igrati, jer je zbog povrede odustala i od turnira u Hong Kongu i u Moskvi, koji se igra ove nedelje.
Iza nje na listi su Karla Suarez Navaro iz Španije i Ruskinja Svetlana Kuznjecova, pa će možda neka od njih dobiti neočekivanu šansu da se takmiči u Singapuru.
Završni turnir sezone u Singapuru igra se od 23. do 30 oktobra.
Izvor i foto

Translate »