Silovit i trijumfalan start košarkašica, razbile Crnogorke u prvoj proveri

Silovit početak priprema – Košarkašice Srbije deklasirale su reprezentaciju Crne Gore sa 72:40 u prvoj kontrolnoj utakmici zatvorenog tipa na pripremama na Zlatiboru. Naredna provera sa istim rivalom je danas.

Izabranice novog selektora Stevana Karadžića zablistale su u prvoj proveri, iako već 10 dana naporno rade na planini i spremaju se za Evrobasket (16-25. jun) u Češkoj.

Bez obzira na to što je u pitanju bila prijateljska utakmica, košarkašice Srbije su pokazale da će ih krasiti isti onaj silovit žar i borbenost kao i tokom neverovatnih uspeha.

Selektor Stevan Karadžić

Foto: KSS / PromoSelektor Stevan Karadžić

Evropske prvakinje i osvajačice olimpijske bronze su u od prvog minuta nametnule žestok i silovit ritam, kontrolisale dešavanja na parketu, brzo stekle dvocifrenu prednost i na kraju ubedljivo slavile.

Odličnom partijom i pristupom, koji je bio na najvišem nivou kod svih „kraljica“, nametnula se talentovana Aleksandra Crvendakić sa 10 poena, dok su najefikasnije bile kapiten Jelena Milovanović sa 18 i Saša Čađo sa 13.

Saša Čađo

Foto: KSS / PromoSaša Čađo

Košarkašice se u subotu vraćaju sa Zlatibora i imaju dva slobodna dana pre odlaska na prijateljski turnir u Češkoj, posle čega će poslednje dve nedelje pre Evrobasketa provesti pripremajući se u Beogradu uz kontrolne mečeve.

Srbija – Crna Gora 72:40 (25:8, 15:12, 20:13, 12:7)

Dvorana: SC Vai Taj. Bez prisustva gledalaca. Sudije: Nešković, Stefanović i Vesković.

SRBIJA: Radočaj 7, Čađo 13, Krnjić 2, N. Jovanović 2, Milovanović 18, Knežević 4, Ajduković 2, Mandić, Stanković 4, T. Jovanović 8, Stanaćev, Bogićević 2, Crvendakić 10.

CRNA GORA: Matović 8, Škerović, Vučetić 2, Popović, Milošev 2, Aleksić 8, Perovanović 9, Dašić, Jovanović, Živković, Raković 5, Pejović 6.

(Nebojša Todorović)

Izvor i foto Blic

Započnite diskusiju

Ostavi komentar