Siniša Mihajlović – najnervozniji trener Evrope

Naš proslavljeni fudbaler beleži uspehe i na trenerskom planu, ali je često žrtva žestokog temperamenta.
Ne, nije Žoze Murinjo.
Nisu ni drugi.
Statistički, najnervozniji trener u ligama „petice“ je Siniša Mihajlović (47).
Legendarni srpski fudbaleri, bivši selektor „orlova“ i trener nekoliko slavnih italijanskih klubova, kakav je i Torino, prethodne večeri isključen je PETI put za GODINU dana.
Dobro ste pročitali.
Prošle sezone, sudije Serije A poslale su popularnog Mihu na tribine tri puta, a od kad je letos postao trener „bikova“ već drugi put morao je pre kraja da napusti prostor pored terena i sa distance prati igre svog tima.
Ni Milan, ni Torino nisu pobedili u mečevima u kojima je Mihajlovića pobedio temperament, a treba reći da su ga sudije slale na hlađenje i u sezonama 2013/14 i 2014/15 kada je bio trener Sampdorije.
Prošle sezone, isključen je na utakmici 12. kola završenoj rezultatom Milan – Atalanta 0:0, a potom i 19. kola, Roma – Milan 1:1. Kao trener „rosonera“ poslednji put je isključen u 28. kolu, u direktnom duelu za izlazak u Ligu Evrope, u kom je Sasuolo pobedio Milan 2:0.
Tri utakmice kasnije, Silvio Berluskoni uručio mu je otkaz, sredinom aprila ove godine.
U 11 mečeva na klupi Torina, Mihajlović je zbog prigovora sudijama ili drugih verbalnih prekršaja isključen u 3. kolu, kada je Atalanta u Bergamu savladala njegov tim 2:1, što je bio rezultat i sinoć u Udinama, međutim i bez saveta trenera Adem Ljajić uspeo je u finišu meča da postigne gol i donese bod Torinu – 2:2.
„Definitivno sam ja bio kriv, raspravio sam sve sa glavnim i četvrtim sudijom“, rekao je posle meča Mihajlović.
Uprkos vrelom temperamentu, Mihajlović je i dalje veoma tražen i cenjen trener na Apeninima, o čemu svedoči i to što su ga vlasnici Intera razmatrali kao moguću zamenu za Franka De Bura, sveže otpuštenog holandskog stručnjaka.
No, u toj situaciji naš proslavljeni fudbaler pokazao je i drugu stranu svoje ličnosti – džentlmenski i kolegijalno se zahvalio na pitanju.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar