Slovački premijer pozvao Uefu da istraži „farsu“ na EP za mlade

Premijer Slovačke Roberto Fico pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da istraži „farsu“ na Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere, posle koje je reprezentacije Slovačke eliminisana sa turnira.

Fico je u otvorenom pismu Uefi naveo da su „igrači iz naprednih fudbalskih zemalja izveli farsu“, preneli su britanski mediji.

„Verujem da ćete istražiti sva pitanja i da će Uefa doneti pravila za sledeći turnir, koji će dati prednost sportskim nastupima umesto nepoštenim dogovorima. To je nepoštovanje prema samim sportistima, navijačima i zemljama za koje nastupaju“, napisao je premijer Fico, preneo je Bi-Bi-Si.

Italija je u subotu pobedila Nemačku sa 1:0, u utakmici poslednjeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj, posle čega su obe selekcije prošle dalje, a ispala je Slovačka. Jedino je taj rezultat mogao da donese prolaz dalje za Italiju i Nemačku, ali iz obe ekipe tvrde da nisu imali nikakav dogovor.

Takođe, ponašanje italijanskih i nemačkih fudbalera kritikovao je i seletkor Slovačke Pavel Hapal.

Selektor Italije Luiđi Di Bjađo rekao je da su navodi „smešni“ i da bi Hapal trebalo da bude suspendovan zbog takvih izjava.

Navode je odbacio i predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tevekio, ali i sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke Horst Hrubeh.

„Mislim da je savršeno normalno da igraš oprezno u poslednjih nekoliko minuta utakmice“, rekao je on.

Izvor i foto RTS

 

Započnite diskusiju

Ostavi komentar