Španovićeva predložena za Februarsku nagradu Novog Sada

0
371

Zahvaljujući Ivani, Novi Sad i AK Vojvodina nalaze na atletskoj mapi sveta – rekla je predsednica Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Branka Bežanov

Gradska komisija Novog Sada predložila je danas atletičarku Ivanu Španović za dobitnicu Februarske nagrade tog grada za 2016. godinu, saopšteno je iz Skupštine grada.

– Ivana Španović je najtrofejnija atletičarka u istoriji Srbije. Zahvaljujući Ivani Španović, Novi Sad i Atletski klub Vojvodina nalaze na atletskoj mapi sveta, a Ivana Španović uspešno predstavlja Srbiju – rekla je predsednica Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Branka Bežanov.

Konačnu odluku doneće odbornici Skupštine grada na svečanoj sednici, 26. januara.

Pored statue golubice, dela vajara Andreja Vasiljevića, predloženo je i da novčani deo Februarske nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Februarska nagrada dodeljuje se povodom Dana Grada, 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen Slobodnim kraljevskim gradom u okviru tadašnje Habzburške Monarhije.

Izvor i foto

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here