Sportska budućnost Srbije: Petar Vefić – gimnastičar

Petar Vefić je svoje prve korake u gimnastici napravio i pre polaska u školu, sa pet godina. Dve godine kasnije ostvario je svoju prvu pobedu u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije u kojoj je tokom narednih godina postao apsolutni šampion.

Od 2012. na takmičenjima sa vršnjacima potpuno dominira domaćom scenom, da bi već od naredne godine počeo da beleži uspehe i na međunarodnim turnirima. U Budimpešti je u svojoj takmičarskoj grupi bio drugi, a na svom prvom Evropskom šampionatu održanom u Sofiji 2014. ostvario je zapažen rezultat: u konkurenciji osamdeset dvoje višebojaca, zauzeo je trideset osmo mesto.
Prošle godine je na međunarodnom turniru u Turskoj pobedio u višeboju i parteru, a na krugovima i u preskoku zauzeo je treće mesto. Najveći uspeh ostvario je na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope održanom u Bernu, u Švajcarskoj. Zauzeo je deveto mesto u višeboju.
Petar Vefić je rođen 1999. godine u Kostolcu, član je Sportske organizacije „Partizan“ i juniorske reprezentacije Srbije. Učenik je Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Kostolcu.
Autor emisije: Bojana Šumonja
Reditelj: Predrag Sinđelić
Izvor 

Započnite diskusiju

Ostavi komentar