Srbija domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu!

Srbija će prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će se održati od 12. do 15. avgusta ove godine u Novom Sadu.

Srbija je prva zemlja u regionu koja će organizovati Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu i to u prelepom Novom Sadu.

„Novi Sad ima mnogo toga da ponudi. Evo na mapu Novog Sad ulazi i biciklizam. Ono što je istorijski, nikada ne samo u istoriji Republike Srbije već ni u regionu, u svih bivšim republika Jugoslavije, nikada nije održan ovaj nivo takmičenja na ovim prostorima“, rekao je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.

„Evropsko prvenstvo voziće se na prelepoj Petrovaradinskoj tvrđavi. Biće to još jedna lepa prilika da pošaljemo lepu sliku iz Srbije i Novog Sada u čitav svet. Vozi se po šumama i planini. Kod nas će se to prvenstvo održati na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja je sama po sebi prelepa. Predstavnici Evropske federacije obišli su stazu koja će se delom voziti i po bedemu Petrovaradinske tvrđave, voziće se i kroz podzemne tunele. Kada su videli taj krug, rekli su ovo je zasigurno najinteresantnije i najuzbudljivije Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini koje će biti organizovano“, dodao je Gajičić.

Biće to jedan od najznačajnijih međunarodnih sportskoh događa koji će se ove godine održati u našoj zemlji.

„Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, koja je prepoznala Evropsko prvenstvo u biciklizmu kao veliki događaj za Republiku Srbiju. Veliku zahvalnost dugujemo i našem ministru Vanji Udovičiću, koji je podržao ovu akciju, Gradu Novom Sadu i gospodinu Vučeviću, kao i pokrajinskom sekretarijatu za sport“, dodaje generalni sekretar saveza.

Ovog leta u Novi Sad će doći više od 500 biciklista iz 44 evropske zemlje. Imaćemo priliku da uživamo u nastupima nekih od najboljih biciklista svih vremena.

Velika uzdanica naše zemlje u borbi za medalju biće naša najbolja biciklistkinja u planinskom biciklizmu, olimpijka Jovana Crnogorac.

Interesantno je i da je prošlogodišnja jubilarna 60. Trka kroz Srbiju završena upravo u Novom Sadu koji bi i ove godine mogao biti jedan od domaćina etapa na našoj najpoznatijoj trci.

Započnite diskusiju

Ostavi komentar