Srpski basketaši se nadaju zlatu i na OI: Došli smo da ostanemo prvi

Da ostanemo prvi – Mnogo pre odluke da 3×3 košarka postane zvaničan sport mi smo bili prvi i nadam se da ćemo i posle prvih Olimpijskih igara da ostanemo tu gde smo sada – kaže Dušan Domović Bulut

Najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut istakao je da nije iznenađen što je selekcija Srbije odbranila titulu najboljeg na planeti u francuskom Nantu

Srbija je u finalu u savladala reprezentaciju Holandije 21:18 i došla do treće titule prvaka sveta na poslednja četiri Svetska prvenstva.

– Nisam iznenađen uopšte jer smo mi zaista puno radili za ovo. Ljudi kada vide zlatnu medalju ne vide ono sve što je moralo da se uradi da bi došlo do nje na kraju. Mnogo pre odluke da 3×3 košarka postane zvaničan sport mi smo bili prvi i nadam se da ćemo i posle prvih Olimpijskih igara biti tu gde smo sada. Došli smo da ostanemo prvi – rekao je Dušan Domović Bulut, a prenosi sajt KSS.

MVP šampionata Dejan Majstorović dodao je da je njegova ekipa odigrao jako dobro ceo turnir, pobedivši na svih sedam mečeva.

– Nije bilo lako, u grupi smo poslednju utakmicu igrali protiv Portorika bukvalno za prolazak u dalju fazu takmičenja. Odigrali smo sjajno do kraja i trijumfovali. Protiv Holandije bili smo perfektni u odbrani, agresivni i bez greške, potpuno smo zasluzeno odbranili titulu svetskog prvaka – naveo je Majstorović.

Njihov saigrač Marko Ždero ocenio je da je napravljen veliki uspeh za srpsku košarku.

– Samo nas četvorica znamo koliko smo treninga, truda, znoja i svega ostalog uložili u Svetsko prvenstvo. Bukvalno od 15. januara nismo izašli iz sale. Zahvalio bih se ljudima koji su radili sa nama Dukiju Ignjatovu, Peđi Kamasiju, Danilu Lukiću, kao i ljudima iz Košarkaškog saveza koji su prepoznali kvalitet i da treba da ulože u nas, predsedniku Daniloviću, potpredsedniku Rakočeviću i Vladimiru Kuzmanoviću – zaključio je Majstorović.

Srpski basketaši u četvrtak putuju u francuski grad Poatije, gde će se pridružiti ženskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor i foto Novosti

Započnite diskusiju

Ostavi komentar