Srpski tekvondisti na prestižnom turniru u SAD: Galebovci poleću iz Las Vegasa

0
278

Trener Dragan Jović predvodi ekipu od 12 najboljih boraca, sa kojima je i grčka reprezentativka Gramatiki Kristidou, koja duže vreme trenira u srpskom klubu

TEKVONDO klub Galeb poleće iz Las Vegasa, na Ju-Es openu, turniru G2 kategorije (31. januar – 3. februar). Trener Dragan Jović predvodi ekipu od 12 najboljih boraca, sa kojima je i grčka reprezentativka Gramatiki Kristidou, koja već duže vreme trenira u najuspešnijem srpskom klubu.

Ove godine je akcenat na SP u Koreji u junu, a za Milicu Mandić i Tijanu Bogdanović je ovo prvi turnir posle OI u Riju.

Takođe, naši takmičari će se upoznati sa novim pravilima Svetske tekvondo asocijacije (WTF), usvojenim u decembru 2016, po kojima će biti i održano SP.

Promene su podizanje sa jednog na dva boda za udarac u telo bez okreta. Udarac rukom je jedan, nogom u telo dva, nogom u telo iz okreta tri, nogom u glavu je tri a udarac nogom u glavu iz okreta je četiri poena – objašnjava Jović.

Ukinute su određene stvari koje će menjati i tok borbe.

Sada svaka opomena vredi ceo poen za protivnika, a biće i slobodnija borba u klinču, jer je dozvoljeno guranje i potom udarac nogom. Naš cilj je da se što pre prilagodimo novim pravilima, a svakako da bi nam osvajanje medalja mnogo značilo – zaključio je Jović.

PUTNICI
Seniori: Tijana Bogdanović (-53 kg), Aleksandra Radmilović (-57), Nađa Savković (-73), Milica Mandić (-73) i Marko Đuričić (+87). Juniori: Serđa Stević (-55), Sara Jović (-42), Teodora Jović (-44), Novak Jović (-51), Bogdan Bulat (-51) i Mateja Kuburović (-55).

Izvor i foto

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here