Stiven Džerard se vraća u Liverpul i postaje trener!

Stiven Džerard, nekadašnji kapiten ali i večita legenda Liverpula, vraća se u klub narednog meseca i postaje trener u akademiji.

Džerard će biti zaposlen u kompleksu za mlađe kategorije u Kirkbiju, gde će raditi na razvoju mladih fudbalera.

On je, pošto je odbio ponudu da postane menadžer MK Donsa u novembru, redovno posećivao akademiju Liverpula. Mnogi su već tada spekulisali da je upravo to njegovo novo radno mesto.

„Osećam se kao da sam kompletirao krug, vrativši se na mesto odakle je sve počelo“, rekao je Džerard, koji je 17 godina igrao za Liverpul.

„Međutim, ovo nije odluka koja je bazirana na emocijama. Pitanje je šta mogu da ponudim Liverpulu i kako da mu doprinesem“.

„Ne moram, mislim, da objašnjavam ljudima šta ovaj klub znači za mene, ali želeo sam da se vratim u ulozi u kojoj zaista mogu da doprinesem“, istakao je Džerard.

Jirgen Klop je nekoliko puta ponovio da su Džerardu vrata uvek otvorena, a idealan potez, smatraju svi, jeste da Džerard postepeno počne da ulazi u trenerski posao.

„To je sjajna prilika za mene da učim i da se razvijam kao trener, dok istovremeno mogu da ponudim svoje znanje, ideje i iskustvo mladim igračima u važnom periodu njihovog razvoja“.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar