STOP hrvatskim huliganima: DOŽIVOTNA zabrana!

Navijaču iz Zadra zbog paljenja baklji i izazivanja nereda na utakmici Evropskog prvenstva u Francuskoj sud u Splitu izrekao je najoštriju kaznu ikada

Utakmicu Hrvatska – Češka na Evropskom prvenstvu u Sent Etjenu obeležili su žestoki ispadi hrvatskih huligana, zbog čega je duel bio i prekinut.

Pripadnik Torcide iz Zadra M. M. (23) naknadno je pomoću kamera na stadionu evidentiran kao jedan od organizatora, jer je u rukama držao zapaljenu baklju.

On je uhapšen, a potom je tužiteljstvo naložilo da bude sproveden u istražni zatvor u Zadru „zbog opasnosti da će ponoviti kazneno delo“.

On je u istrazi boravio od sredine novembra prošle godine, sve do danas, kada je Županijski sud u Splitu doneo presudu.

Mladiću je izrečena doživotna zabrana prisustva na bilo kojoj utakmici reprezentacije Hrvatske, kao i mečevima Hrvatske nogometne lige.

U obrazloženju presude Županijskog suda u Splitu stoji stoji da on nikada više neće smeti da se približi stadionu na kojem se igraju reprezentativni mečevi i utakmice HNL. Zapravo ukoliko priđe bilo kom objektu na kojem se odigravaju ti mečevi na razdaljinu manju od 500 metara, policija će ga odmah uhapsiti, prenosi 24sata.hr.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar