Sudijska komisija odgovorila direktoru Crvene zvezde Terzićuu

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije poručila je da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić komentarisanjem izbora sudije za 153. večiti derbi izvršio pritisak, ali da to više ne može da prođe.

Sudijska komisija odgovorila Terziću
Sudijska komisija odgovorila Terziću

Terzić je reagovao nakon odluke da glavni sudija ne bude Milorad Mažić nego Majo Vujović, rekavši da „sudija ne može da se uči na derbiju“.
„Sudijska komisija FSS, na čijem čelu se nalazi Đorđe Žutić, ni jednog trenutka nije, kako to Zvezdan Terzić ističe i svesno obmanjuje javnost, promenila arbitra za predstojeći večiti derbi! Ne ulazeći u medijske napise i „pouzdane izvore“ koji su Terzića naterali da sebe stavi u ulogu osobe koja će mimo svih propisa, pravila i moralnih normi, hteti da bira sebi arbitre, Sudijska komisija FSS, kao odgovorno telo koje delegira arbitre, nije se nikada bavila spekulacijama“, ističe se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.
Kako se navodi, Terzić, koji je poznat po „komunikaciji“ sa sudijama, upadima u svlačionice i pretnjama istim, ne mora da brine za sudijsku scenu Srbije koja ima potpunu autonomiju u okviru Fudbalskog saveza Srbije.
„Ako je navikao, u vreme njegovog predsednikovanja FSS, da bira i delegira sudije, skida i postavlja po svojoj volji, sada to nije slučaj. A kada neki srpski klub, po Zvezdanu Terziću, dostigne nivo da bude stalni učesnik Lige šampiona, onda će i „saveti“ doktora fudbala Sudijskoj organizaciji i FSS, imati neku težinu. Do tada oni su samo predmet manipulacije i obmane koji za cilj imaju mogući alibi“, zaključuju iz Sudijske komisije.
Duel između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.
Izvor i foto: RTS

Započnite diskusiju

Ostavi komentar