SVETSKO PRVENSTVO VIŠE NEĆE BITI ISTO! Mnogima se ne dopada nova ideja Infantina

Predsednik FIFA odlučio da proširi Svetsko prvenstvo sa 32 na 48 reprezentacija, a zavaničan predlog će predstaviti na sednici 9. i 10. januara u Cirihu
Predsednik FIFA Đani Infantino predložio je izmenu sistema za Mundijal 2026. godine koji bi mogao da ima rekordnih 48 reprezentacija! Timovi bi bili raspoređeni u 16 grupa po tri ekipe.
nfantino se u startu zalagao za povećanje broja učesnika na Svetskom prvenstvu još dok je bio kandidat za predsednika Svetske kuće fudbala. Očigledno je spreman da ostvari svoju misiju, a zvaničan predlog će poslati na narednoj sednici FIFA, koja je zakazana za 9. i 10. januar u Cirihu.
KAKO BI FUNKCIONISAO NOVI SISTEM OD 48 REPREZENTACIJA?
Ekipe bi bile raspoređene u 16 grupa, u kojima bi bila po tri tima. Posle grupne faze, prve dve ekipe bi se plasirale u nokaut fazu u šesnaestinu finala, a zatim bi sve bilo po pravilima nokaut faze, koji su već ustanovljeni.
Ovo bi omogućilo i nekim slabijim ekipama da se plasiraju na Svetsko prvenstvo, mada ostaje diskutabilno da li će onda kvalitet biti slabiji zbog velikog broja učesnika.
Izvor i foto

1 Comment

  1. tako i treba jbt svet ima preko 200 drzava evropa 58 i 24 igraju euro po novom pa tako bi trebalo i svetsko 40% reprezentacija da igra

Ostavi komentar