FANTASTICNI BORKOVIC U MALEZIJI DOŠAO NA CETVRTU POZICIJU SA 11. MESTA
Na spektakularnoj drugoj trci TCR vikenda na stazi Sepang u Maleziji, srpski as Dušan Borkovic osvojio je novih 12 bodova. Vozac NIS Petrol by B3 racing tima trku je završio na cetvrtoj poziciji i posle azijske turneje u generalnom plasmanu zauzima sedmo mesto sa 161 bodom.
Zbog problema na stazi sa prosutim uljem, trka je startovala sa kašnjenjem i uz sigurnosni automobil koji je ceo prvi krug bio na stazi. Naš as je startovao sa 11. pozicije na osnovu plasmana na jucerašnjim kvalifikacijama u kojima je imao velike probleme, ali je uz takticnu I stabilnu vožnju tokom cele trke, došao do cetvrtog mesta. U izuzetno uzbudljivoj trci koja je obilovala žestokim duelima, Borkovic je posle incidenta vozaca Honde, Colciaga i Graceva izbio na osmo mesto. Ubrzo posle toga prestigao je Vernea, a onda jednim sjajnim potezom je ostavio Homolu i Oriolu iza sebe i došao do pete pozicije. Posle kazne koju je dobio Steafno Comini, naš as je zvanicno trku završio na cetvrtom mestu.
„Jako sam srecan. Bila je ovo sjajna završnica azijske turneje u kojoj sam konacno proradio onako kako znam i umem. Bila je ovo jedna od boljih trka u kojoj sam pokazao šta mogu. Startovao sam 11., a trku završio kao cetvrti, moram da budem zadovoljan. Krivo mi je samo zbog incidenta koji sam imao sa mladim kolegom Atilom Tašijem, a za koji sam saznao tek posle trke. Uleteo mi je u mrtvi ugao sa spoljne strane i ja uopšte nisam video da je izleteo sa staze. Sve u svemu, prezadovoljan se vracam kuci i nastavljam da se pripremam za samu završnicu TCR sezone i veoma opasnu I uzbudljivu trku na ulicama Makaa“– rekao je Borkovic nakon trke.
Poslednji trkacki vikend ovogodišnje TCR sezone bice ulicna trka u Makau, 20. Novembra.
PR.
Izvor i foto

Translate »