Tijana Bošković za “Blic”: Srebro iz Rija mi je promenilo život

“Medalja sa Olimpijskih igara neće biti poslednja za ovu generaciju” – kaže za “Blic” odbojkašica Srbije i članica turskog Ezačibašija Tijana Bošković
Tijana Bošković, odbojkašica iz Bileće, reprezentativka Srbije, ističe da se na srebru iz Rija neće zaustaviti.

  • Priznajem da sam gladna trofeja, a nadam se da će ih biti i na klupskom i na reprezentativnom planu. Sa timom iz Turske želimo da napadnemo titulu šampiona Evrope, a nadam se da medalja sa Olimpijskih igara neće biti poslednja sa reprezentacijom Srbije. Imamo tim koji će pretrpeti neke promene, ali verujem da imamo svetlu budućnost – kaže za “Blic” Tijana.

Medalja u Riju, kaže Boškovićeva, rezultat je koji mnogi sportisti sanjaju ceo život, a njoj je stigla na početku karijere.

  • Ovo je više nego uspešna godina za mene, koju ću pamtiti ceo život, prvenstveno zbog učešća na Olimpijskim igrama i osvajanja srebrne medalje. To je zaista istorijski uspeh za srpsku žensku odbojku i ja sam presrećna što sam bila deo tog tima i šta sam dala doprinos ovom rezultatu.

Po dolasku iz Brazila, Boškovićeva je potpisala ugovor sa evropskim šampionom Ezačibašijem.

  • Nedugo posle Olimpijskih igara otputovala sam u Istanbul, dobro sam se uklopila. Već na prvom takmičenju, svetskom klupskom prvenstvu u Manili na Filipinima, u duelima sa velikim brojem jakih ekipa, uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Igrali smo zaista dobro i trofej je sigurno potpuno zasluženo ostao u našim rukama. Ovo je bilo ogromno iskustvo jer je ovo prvi veliki trofej za mene na klupskom nivou. Dobila sam i dva individualna priznanja, za najboljeg korektora i najkorisnijeg igrača turnira – ističe Boškovićeva.

Pomoć Maje Ognjenović u Turskoj
Saigračica Tijane Bošković je i reprezentativna saigračica Maja Ognjenović, što joj, kaže, mnogo znači.

  • Poznajemo se iz reprezentacije i zaista sam srećna što mi je Maja saigračica i u Turskoj. Mnogo mi je pomogla da se snađem u novom timu, ali moram reći da su me i ostale igračice odlično prihvatile tako da nisam imala problema sa adaptacijom u novoj sredini – dodaje Tijana.

(Bojan Božić)
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar