Treći reket Britanije pozitivan na kokain

Britanac pozitivan na kokain – Britanski teniser Danijel Evans pao je na doping testu na kojem je bio pozitivan na kokain.

Evans ima 27 godina, treći je reket Velike Britanije i član Dejvis kup tima, a pao je na testu iz aprila.

„Napravio sam grešku, moram da se suočim s tim. Važno je da znate da sam koristio kokain van takmičenja i bez ikakve veze sa tenisom. Razočarao sam mnogo ljudi, moju porodicu, trenera, tim, sponzore, britanski tenis i navijače. Mogu samo da se iskreno izvinim“, rekao je Evans bez opravdanja.

Evans je trenutno 54. na ATP rang listi, a najbolji plasman u karijeri mu je bila 41. pozicija u martu. Igrao je četvro kolo Rolan Garosa ove godine.

Preti mu četvorogodišnja suspenzija, iako je 2007. Martina Hingis bila kažnjena sa dve godine bez tenisa takođe jer je bila pozitivna na kokain.

Rišar Gaske je 2009. smanjio svoju kaznu na godinu dana nakon žalbe, a pravdao se da je drogu konzumirao preko poljupca sa ženom za koju zna samo da se zove Pamela.


Evans je imao nekoliko ispada tokom karijere, dva puta je gubio stipendiju Velike Britanije, prvi put 2008. zbog izlaska u noći klub do ranih jutarnjih časova uoči juniorskog meča na Vimbldonu.


Izvor i foto B92

Započnite diskusiju

Ostavi komentar