Tužna sudbina nekadašnjeg giganta iz Užica: Jedinstvo se pomirilo sa ispadanjem iz elite!

Posle dva poraza na početku 2017. godine, šest kola do završetka ligaškog dela, u Jedinstvu iz Užica su se pomirli sa selidbom u niži rang

Poslednji voz propušten je u subotu, Spartak iz Subotice odneo je sva tri boda iz Užica i ugasio nadu trenera Dragoljuba Janića, da nije sve izgubljeno.

Iako ne bez ikakvih šansi, Užičanke su usamljene na začelju tabele, sa 11 poraza i samo jednom pobedom.

Teorija postoji, ali je realnost drugačija. Posle poraza od Spartaka, mi smo budući članovi Prve lige. Već sada se može reći da imamo neuspešnu sezonu, sličnu prethodnim u kojima smo dovođenjem igračica sa strane samo presipali „iz šupljeg u prazno”. Klub ništa nije dobio. Ta orijentacija nas je i dovela do ispadanja iz Lige.

Jedinstvo će sve preostale utakmice odigrati na maksimumu, pokušaće da bude dostojan rival i najjačim ekipama lige, ali već sada se gleda u budućnost.

Za ovu sezonu, ekipu smo sastavljali u skladu sa budžetom, dugo se kompletirali i došli u situaciju da, na primer, u subotu prvi put neke igračice odigraju zajedno. Kada sam se vratio u Užice, dogovorio sam sa Upravom plan za četiri godine i on odmah mora da bude aktiviran. Krećemo od mlađih kategorija, naših juniorki, koje nemaju premca u ovom delu Srbije. U narednom periodu one će biti u prvom planu, jer ćemo, izvesno je, sa nekim pojačanjima sa strane, uskoro morati da se rastanemo – dodao je Janić.

Prema mnogim mišljenjima, ispadanje iz Superlige znači kraj nadanja da bi ženska odbojka u Užicu mogla da se bar približi ostvarenjima sa kraja prethodnog i početka ovog milenijuma.

Tek sada je pitanje šta će biti sa ionako malobrojnim sponzorima i (finansijskom) podrškom Grada.

I to u trenutku kada OK Jedinstvo ide u susret velikom jubileju, 50-godišnjici  kluba, koji bi trebalo da bude obeležen naredne godine.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar