Radio Sport

Jedini sportski radio u regionu!

U Ćupriji 71.ulične trke "Memorijal Aleksandar Petrović"

ĆUPRIJA – U Ćupriji će sutra uveče biti održana 71. ulična trka “Memorijal Aleksandar Petrović”, na kojoj će učestovati više od 600 takmičara iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Bugarske, izjavio je danas Tanjugu član Opštinskog veća zadužen za sport i kulturu Vladimir Vasiljević.
Najzanimljivija trka biće nadmetanje seniora, na 3.000 metara, a učestovaće najbolji atletičari iz 15 gradova Srbije: Beograda, Užica, Novog Pazara, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Raške, Vršca…
Reč je o glavnoj trci seniora “Memorijal Miroslav Trle Pavlović”, u kojoj će uz predstavnike Srbije trčati i atletičari iz Slovenije, Mađarske i Bugarske.
Glavna trka “Memorijal Miroslav Pavlović” trči se u znak sećanja na proslavljenog maratonca iz Ćuprije Miroslava Pavlovića.
Trku će otvoriti predsednik opštine Ninoslav Eric i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.
Trci će, kako je najavljeno, prisustovati i bivši srpski i jugoslovenski atletičari Dane Korica, Stane Rozman, Rok Kopitar, Snežana Pajkić…
Atletika i atletičari su proslavili Ćupriju, u ovom gradu na Velikoj Moravi, prvi atletski klub osnovali su radnici i stručnjaci Češke 1911. godine, kada su gradili Fabriku šećera, a Ćuprija je dala više od 60 atletskih reprezentativaca.
Krupnim slovima jugoslovenske, srpske i svetske atletike ispisana su imena atletičara Ćuprije: Vere Nikolić, Dušana Košutića, Vladana Đorđevića, Mirke Petrović, Ljiljane Šušnjar, Snežane i Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića., kao i vrhunskog stručnjaka u “kraljici sportova” profesora Aleksandra Petrovića.
Izvor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: