U Parizu počinje Svetsko prvenstvo za rukometaše

Reprezentacija Francuske brani tron, a takmičenje počinje utakmicom domaćeg nacionalnog tima i selekcije Brazila
SVETSKI prvaci brane tron pred domaćom publikom. Rukometaši Francuske protiv Brazila večeras (20.45) u Parizu otvaraju 25. planetarni šampionat (11-29. januar). „Trikolori“ su ponovo favorit broj jedan za zlato, a u borbu za sam vrh žele da se umešaju i Nemačka, Španija, Danska…
Hrvati imaju dosta muka sa povredama, ali uvek mogu da iznenade i uđu u okršaje za medalje. Poljska, bronzana sa prošlog SP 2015, takođe je desetkovana zbog otkaza i zdravstvenih problema, pa će šansu dobiti nova generacija. Prethodni domaćin šampionata sveta, selekcija Katara, biće u (ne)mogućoj misiji da odbrani srebro. Šarić i drugovi su znatno oslabljeni u odnosu na turnir kada su bili hit.
Srbija je u baražu ispala od Poljske, a domaći ljubitelji rukometa biće uz Slovence, koje sa klupe predvodi naš stručnjak Veselin Vujović. Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, a Francuzi će nokaut fazu igrati na stadionu u Lilu, koji će primati 27.500 gledalaca.
GRUPA A: Francuska, Poljska, Rusija, Brazil, Japan, Norveška. GRUPA B: Španija, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis, Angola. GRUPA C: Nemačka, Hrvatska, Belorusija, Mađarska, Čile, Saudijska Arabija. GRUPA D: Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein, Argentina.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar