U Trsteniku održano takmičenje u sportskom obaranju ruke

TRSTENIK – Internacionalno takmičenje u sportskom obaranju ruku drugi „Lazarev megdan“, održano je u Trsteniku.
Nastupilo je 26 takmičara iz Srbije, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Crne Gore, a publika je imala priliku da vidi borbe 13 super parova, a u svakom je bio po jedan takmičar iz Srbije, rekao je Nenad Smiljković iz trsteničkog kluba „Huk“ koji je organizator „Lazarevog megdana“.
„Samu ideju smo uzeli od organizatora sličnog takmičenja u Poljskoj, i praktično smo iskopirali od njih. Ovo su ujedno i kvalifikacije za turnir u Poljskoj sledeće godine, a takmičiće se dve najbolje reprezentacije“, rekao je Smiljković.
Na takmičenju u Trsteniku su nastupile i dve žene.
Jelena Uzelac iz Novog Sada, kaže da se poslednjih godinu dana bavi obaranjem ruke i da je već bila prvakinja u Srbiji u svojoj kategoriji.
„Kod ovog sporta me privukla borba za opstanak. Potrebno je puno raditi i vežbati, i potrebno je puno odricanja“, rekla je Uzelac.
Vicešampion na poslednjem Svetskom prvenstvu i Balkanski prvak Detelin Jončev rekao je Tanjugu da se profesionalno bavi obaranjem ruke poslednjih nekoliko godina i da je takmičenje u Trsteniku ozbiljno.
„Dosta dobrih takmičara je došlo u Trstenik. Takmičari iz Srbije su jako dobri u obaranju ruke, i nije nimalo lako pobediti ih“, rekao je Jončev.
Prvi „Lazarev megdan“ održan je decembra prošle godine u Kruševcu, a nastupilo je 26 takmičara iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.
Obaranje ruku se organizuje u šest težinskih kategorija, a svaka borba ima šest rundi.
Takmičari iz Srbije redovno učestvuju na turnirima Balkanske lige.
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar