Udovičić: Najuspešnija sportska godina za Srbiju

BEOGRAD – Najuspešnija, istorijska sportska 2016. godina obeležena je zajedničkim druženjem ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sa osvajačima medalja koji su na najlepši mogući način predstavili Srbiju u svetu i sa najvećim promoterima njihovih uspeha, predstavnicima medija.
„Čestitam vam na najuspešnijoj sportskoj godini za Srbiju, čestitam vam na uspehu koji ste napravili, ali i obaranju rekorda po broju osvojenih medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama. Zahvaljujući vama ove godine svakoga dana bar dva puta vijorila se zastava Srbije na postoljima širom sveta!“, rekao je Udovičić.
Ministar omladine i sporta je činjeničnim brojkama istakao kako se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate i broj medalja i odličja koji se konstantno povećavaju. Poređenja radi, kako kaže Udovičić, u ovoj olimpijskoj godini osvojeno je 37 medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama, sedam više nego prošle godine, a to je savršen pokazatelj tendencije da srpski sport bude svake godine sve bolji i bolji.
„Dragi šampioni, ponosan sam na to što sam vaš ministar. Hvala vam“, poručio je Udovičić osvajačima medalja.
Na novogodišnjem prijemu bili su mnogobrojni srpski šampioni, kao što su Tijana Bogdanović, Viktor Nemeš, Asmir Kolašinac, zlatni vaterpolisti, Marko Timotijević, Milenko Zorić i mnogi drugi sportisti, ali i njihovi treneri i predstavnici saveza.
Izvor

Započnite diskusiju

Ostavi komentar