Radio Sport

Jedini sportski radio u regionu!

UEFA POKREĆE LIGU NACIJA: Zoran Laković objasnio prve detalje novog takmičenja!

Bivši funkcioner FSS naglasio je da u evropskoj kući fudbala ne razmišljaju o regionalnoj ligi
Nekadašnji generalni sekretar FSS Zoran Laković, imenovan za direktora Nacionalnih asocijacija UEFA, ukazao je na činjenicu da je priča oko regionalne fudbalske lige bez osnova dobila prostora u medijima.
– Ukoliko želi da pokrene bilo koje ozbiljno takmičenje pod pokroviteljstvom, UEFA ga sigurno neće promovisati preko bilo kog tehničkog direktora i savetnika nekog predsednika u regionu – rekao je Laković u opširnijem intervjuu za “Žurnal“.
Umesto toga, evropska kuća fudbala planira da pokrene novo reprezentativno kvalifikaciono takmičenje – Ligu nacija.
– UEFA je otvorena za sve nove načine organizovanja. Ako pogledamo samo unazad desetak godina, ne postoji segment koji UEFA nije nadogradila. Kada su nacionalni savezi u pitanju, UEFA će 2018. pokrenuti jedno novo takmičenje; Ligu nacija, koja će dati prohodnost ka Evropskom i Svetskom prvenstvu – rekao je bivši funkcioner FSS, dodavši:
– Pravi se nova Liga nacionalnih saveza gde će reprezentacije biti podeljene u četiri nivoa. Kada smo pre nekoliko godina krenuli u taj projekat, ja sam tada bio sa druge strane, vrlo je bilo transparentno. Prvo je bila komunikacija unutar UEFA zatim sa savezima, pa sa klubovima, igračima, svima čanovima UEFA i onda se izašlo u medije – rekao je Zoran Laković.
Kako vam se čini ideja o Ligi nacija?
(Telegraf.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

%d bloggers like this: