Ukrajinci kažnjeni zbog paljenja srpske zastave

Međunarodna fudbalska federacija je kaznila Fudbalski savez Ukrajine sa 60.000 švajcarskih franaka zbog, kako je navedeno, navijanja sa diskriminacionim karakterom na prijateljskoj utakmici protiv Srbije u Harkovu.
Mada nije precizirano, pretpostavlja se da je u pitanju incident kada je grupa navijača zapalila srpsku zastavu tokom prijateljske utakmice koja je odigrana 15. novembra i završena pobedom domaćeg tima 2:0.
Sankcionisani su i FS Grčke i Bosne i Hercegovine zbog niza incidenata na utakmici (1:1) u Atini u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
Grci su kažnjeni sa 80.000 franaka posle transparenta navijača „Nož, žica, Srebrenica“, a BiH sa 25.000 zbog izazivanja nereda i paljenja baklji.
Fifa nije imala milosti ni prema reprezentacijama sa Ostrva kada su obeleževale „Dan primirja“ u čast žrtvama Prvog Svetskog rata, iako je Engleskoj, Velsu, Škotskoj, Severnoj Irskoj i Republici Irskoj zabranila političke poruke.
Velšani su na meču protiv Srbije nosili crni flor i na video-bimu istakli cvet maka, za šta su kažnjeni sa 20.000 franaka, dok su iz sličnog razloga sankcionisani Engleska (45.000), Škotska (20.000), Severna Irska (15.000) i Republika Irska (5.000), tokom utakmica u novembru.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar