Utakmicom Regionalne lige sa Vojvodinom na Banjici (sreda, 2. novembar u 19.45) Partizan posle duge pauze nastavlja sezonu.
Crno-beli su prvi meč u sezoni odigrali početkom oktobra, kada su u prvom kolu RL pobedili Mornar. U međuvremenu je, zbog kvalifikacija u evropskim kupovima, odigrano je samo drugo kolo Regionalne lige, u kome je Partizan bio slobodan i u sredu takmičarku pauzu prekida utakmicom trećeg kola RL sa Vojvodinom.
– Period od tri nedelje smo iskoristili za uigravanje, što kroz samostalni rad, što kroz sparinge i spremni dočekujemo meč sa Vojvodinom – kazao je na današnjoj konferenciji za medije Zoran Milenković, trener Partizana.
Crno-beli su sparingovali sa Galatasarajem, Šabcem, Crvenom zvezdom.
O narednom rivalu Milenković je rekao:
– Vojvodina se tokom leta znatno pojačala i u sezonu je ušla sa mnogo većim ambicijama nego prošle godine. Susret sa Novosađanima nam je izuzetno važan, jer za obe ekipe utakmica ima dvostruki značaj, s obzirom da će se sem za Regionalnu ligu rezultat računati i za Super ligu Srbije.
Super liga počinje u aprilu, a u njoj će učestvovati četiri srpska kluba učesnika Regionalne lige: Partizan, Vojvodina (A1 liga), Crvena zvezda i Šabac (A2 liga) i najbolje dve ekipe iz Prve A lige. Bodovi iz regionalne i Prve A lige se prenose u Superligu.
– Verujem da uz agresivnu igru, bez padova, koji su nam se dešavali u duelu sa Mornarom, možemo do pobede – zaključio je Milenković.
Ognjen Stojanović, jedan od najiskusnijih u izuzetno mladom timu Partizana, uoči duela sa Vojvodinom ističe:
– Iza nas je period kvalitetnih treninga. Dobro smo radili i željni smo igre i utakmica. Vojvodina je vrlo dobar protivnik, za poštovanje, ali mi smo favoriti.
Novosađani su u prva dva kola Regionalne lige izgubili od Jadrana iz Herceg Novog i od Mladosti. U duelu sa Jadranom u gostima su, i pored poraza pokazali da nisu ekipa koju treba potceniti. Jedno od Partizanovih pojačanja ovog leta, golman Lazar Dobožanov je igračku afirmaciju stekao u Vojvodini, iz koje je prešao u Radnički, a iz Kragujevca u Partizan. Poznaje većinu igrača novosadskog kluba, iako se tim znatno promenio od kad je otišao.
-Među nekoliko ovogodišnjih pojačanja Vojvodine izdvojio bih povratak Miloša Maksimovića iz Francuske. On mnogo znači za igru Vojvodine. Novosađani imaju vrlo mladu ekipu, kao i našu. Pojačali su se ali igramo na svom bazenu i ako pružimo sve što možemo bodovi će ostati na Banjici.
Trener Zoran Milenković nema problema sa većim povredama i bolestima, na raspolaganju ima sve igrače, a sutra će odrediti sastav koji će se suprotstaviti Vojvodini.
Takođe, četvrto kolo Regionalne lige na programu je predstojećeg vikenda, a rival Partizana je Jadran iz Splita. Bilo je planirano da crno-beli već u četvrtak krenu put Splita i utakmicu odigraju u petak. Međutim, zbog problema Jadrana sa bazenom, susret je odložen za nedelju dana.
Izvor i foto

Translate »