Veliki problemi srpskih rukometašica pred poslednju utakmicu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ima velikih problema pred poslednju utakmicu Evropskog prvenstva protiv Francuske zbog velikog broja povreda.
Po rečima lekara reprezentacije Vladimira Jakovljevića, terapijom su sanirane temperature Jelene Trifunović i Kristine Liščević, dok se isto radi u slučaju Marije Obradović. Kristina Krpež Šlezak povredila je leđni mišić.
„Osetila je bol već na zagrevanju, ali je tek posle jednog duela na startu meča sa Holanđankama tražila pomoć. Primila je terapiju i bolje se oseća“, kazao je Jakovljević.
On je dodao da će Krpež preskočiti trening, a da će lekarski tim učiniti sve da se njena povreda sanira do utakmice protiv Francuske.
Jovana Risović ima gnojnu anginu, a Marina Dmitrović povredu Ahilove tetive.
Srbija je posle preliminarne faze Evropskog prvenstva ostala bez Jelene Lavko, koja je doživela rupturu mišića lista leve noge.
Selektor Dragica Đurić je rekla da je situacija u zdravstvenom smislu „kritična“, ali da će ekipa pokušati da pruži dostojan otpor Francuskoj.
Srpske rukometašice su ostale bez plasmana u polufinale, a poslednja utakmica druge faze takmičenja protiv Francuske će odrediti koje će zauzeti mesto. Ekipa Dragice Đurić će se boriti za plasman od sedmog do 10. mesta.
„Motiv mora da postoji. Gradimo imidž i kult reprezentacije. I u najtežim uslovima moramo da izvučemo poslednji atom iz sebe. Nositi grb države na grudima traži takav odnos. Kao selektor ću sve uraditi da tako i bude, kako bi protiv Francuske izašli na teren, kao da nam od toga zavisi sve u životu. Sa kojim timom? Sa onim koji je spreman da izađe da se bori“, rekla je Dragica Đurić.
Govoreći o predstojećem rivalu, selektorka je navela da je Francuska dominantna ekipa u fizičkom i taktičkom smislu, i da će dogurati daleko, „najverovatnije do finala“.
„Ali, i mi smo pokazali da se polako približavamo rukometnoj eliti. Tu smo, a mnogi iz okruženja su kod kuće. Treba vremena i strpljenja, treba i mnoge stvari promeniti. Svesna sam svega. Bitno je da ostanemo tim i kolektiv, da sačuvamo jedni druge, jer to je ono što imamo. To je u jednom delu turnira pokazalo kvalitet i zato ne vidim razlog zašto to u budućnosti ne bi išlo još na bolje“, kazala je Đurić.
Utakmica protiv Francuske će se igrati večeras od 20.45 u Geteborgu.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar