Vesić: Uskoro i besplatne škole košarke u Obrenovcu i Voždovcu, Marinina ideja da se organizuju u celoj Srbiji (VIDEO)

Pokret za žensku košarku „Marina Maljković” proslavio je prvi rođendan u sportskom centru „Vizura sport” u Zemunu, gde je gradski menadžer Goran Vesić najavio da će u januaru i februaru sledeće godine besplatne škole košarke Marine Maljković biti otvorene i u Obrenovcu i Voždovcu
Goran Vesić je istakao da Grad Beograd „čvrsto stoji” iza pokreta Marine Maljković:

  • Besplatne škole košarke Marine Maljković trenutno imamo u pet beogradskih opština, a već u januaru i februaru 2017. godine imaćemo ih još dve, u Obrenovcu i Voždovcu.

On je izrazio uverenje da će besplatne škole košarke Marine Maljković tokom sledeće godine biti otvorene u većini beogradskih opština.
– Marina nam je dala ideju da pokušamo da u Srbiji uvedemo besplatne škole sporta i upravo zbog toga Grad Beograd je sa Ministarstvom prosvete pokrenuo inicijativu da se izmenama prosvetnih zakona, koje će se desiti u martu ili aprilu sledeće godine, u svim školama termini između 19 i 21 čas proglase zaštićenim terminimanaveo je Vesić.

U tim teriminima, pojasnio je on, biće organizovane besplatne škole sportova koji mogu da se igraju u dvoranama poput košarke, rukometa, odbojke.
– U tu svrhu biće angažovani nastavnici fizičkog koje će plaćati Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete i lokalne samouprave. Na taj način verujemo da ćemo omogućiti da se jedan veći broj dece bavi sportom i da konačno bavljene dece sportom u Srbiji ne zavisi od toga da li njihovi roditelji imaju novac za to ili ne – naglasio je Vesić.
Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije, izrazila je zadovoljstvo što je njen pokret proslavio prvi rođendan:

  • Veliko mi je zadovoljstvo što na ovaj način napredujemo, što mogu da ispunim svoje obećanje deci, a to je da na svakih mesec dana budem ovde. Ovo je danas za mene veliki praznik, prvi rođendan pokreta koji je okupio 400 devojčica.

Ona je zahvalila Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru na podršci.
Na proslavi su uručene plakete Gradu Beogradu, Telekomu Srbija, Megamarketima „Roda” i trgovini sportske odeće, obuće i opreme „Sport vision”.
Najboljim polaznicama Pokreta za žensku košarku „Marina Maljković” dodeljene su zlatne medalje i pokloni, a besplatnoj školi košarke u Odžacima uručene su lopte i rekviziti.
Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar