VOLI DA ROTIRA IGRAČE: Krstajić na 12 utakmica uvek izveo drugačiji sastav

0
158
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i kapiten Dušan Tadić najavili su juriš na pobedu u nedelju protiv Rumunije u Ligi nacija

Ovaj duel je, u neku ruku, meč lopta za Srbiju, jer ako osvoji tri boda u Bukureštu, gotovo sigurno će biti pobednik grupe.

– Znamo dobro Rumune, veoma ih poštujemo, imaju dobre pojedince. Igrali smo skoro u Beogradu, a sa pobedom u Litvaniji zajedno s nama su glavni kandidati za prvo mesto. Očekujemo tešku utakmicu, protiv brze i disciplinovane ekipe – istakao je Krstajić na konferenciji za novinare u Bukureštu.

Na pitanje da li menjati sastav u odnosu na meč sa Crnom Gorom u Podgorici (2:0), selektor je ostao „zakopčan“.

– Neko je izvukao podatak da sam u 12 utakmica uvek izveo drugačiji sastav. To se tako namestilo, možda ovogputa ponovim tim. Za mene nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotirati – naglasio je selektor.

Rumunija je u Beogradu izvukla bod (2:2) zahvaljujući prekidima, iz kojih je postigla oba gola, pa je pitanje da li su „orlovi“ poradili na tom segmentu igre uoči ove utakmice.

– Dešavaće se uvek dobre i loše stvari, kod nas i kod svakog trenera. Ekipa koja se okuplja poslednjih meseci je mlada, još se uigrava. To je sve normalno. Činimo sve da uđemo maksimalno angažovani i da napravimo što manje problema u svakom meču, ali ne mogu sad da kažem da li su nam prekidi ovakvi ili onakvi – ocenio je Krstajić.

Kapiten Dušan Tadić ističe da ekipa ne oseća nikakav pritisak pred duel sa Rumunijom.

– Nema dodatnog pritiska, verujemo u sebe, može samo da bude dodatni motiv da stignemo do pobede. Nadam se da ćemo uspeti u tome.

On očekuje bolju igru „orlova“ u nedelju nego što je bila u Podgorici, delom i zbog toga što će teren u Bukureštu biti bolji za igru.

– Uvek je lakše igrati kad dominiraš i imaš posed, tada protivnik trči bez lopte. Ali, nije uvek moguće npadati, moraš da naučiš da igraš i kad se povučeš, a da budeš agresivan na lopti i da vršiš presing. Teren jeste bio jako loš u Podgorici, pa smo se prilagodili i igrali direktno na Mitrovića, to je važno zbog mlade ekipe da pokazuje da može da se prilagodi – zaključio je Dušan Tadić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here