Zašto čelnici Partizana obmanjuju navijače? UEFA definitivno izbacila crno-bele iz Evrope

U dokumentu koji je iz evropske „kuće fudbala“ poslat u Humsku jasno stoji da je odluka o suspenziji „konačna“, što znači da Partizan neće moći da se takmiči u Evropi ako je izbori u prvoj narednoj sezoni od stupanja na snagu odluke o kazni
U Partizanu se i dalje “batrgaju”, ali papiri su neumoljivi prema crno-belima.
Fudbalski klub Partizan suspendovan je iz Evrope, ta odluka je konačna, i ne može je promeniti ni uplata sredstava u roku koji je određen kao krajnji za saniranje dugovanja klubovima, a to je 31. januar.
Iako su iz Humske u toku dana stizala uveravanja da je sve “pod kontrolom”, odnosno da će novac biti uplaćen, saopštenje UEFA obesmislilo je takve poruke.
nformacija o suspenziji objavljena je na zvaničnom sajtu Evropske fudbalske federacije u 16:28, posle saopštenja beogradskog kluba, tako da je sada jasno da Partizan nema čemu mnogo da se nada kada je u pitanju izlazak u Evropu naredne sezone.
Podsećamo, UEFA je suspendovala Partizan na tri godine, ali to u praksi znači prva naredna godina u kojoj klub izbori plasman u neko od evropskih takmičenja.
Istražni sudija je 11. novembra prošle godine pokrenuo postupak i naložio Uefinom sudskom veću da se Partizanu da rok do 31. januara 2017. godine za izmirenje, ali je odlučeno da se crno-beli kazne zbog toga što im se ovakav prekršaj događa treći put u poslednjih pet godina.
Jedinu nadu Partizan sada polaže na žalbu Arbitražnom sudu u Lozani (CAS) od koga očekuje da poništi odluku UEFA kojom se crno-belima onemogućuje da saniranjem dugovanja (360.000 evra) do 31. januara ipak sebi obezbedi učešće u Evropi.
Ipak, takav scenario je najmanje verovatan.
(Telegraf.rs)

2 Comments

  1. Normalno, uefa je neumoljiva. A eventualna zalba nista nece promeniti. Zvezdu su svojevremeno savetovali da se ne zale, jer bi kazna mogla biti uvecana. Koliko se vidi i Partizan je ranije upozoravan u dva navrata 2011. i 2013. godine. Tako da je to to.

  2. ajmo sad grobari ili će nas ovi totalno uništiti ili dižimo sde i potamantiti bagru pa vi glasajte za vučka i verovati ovoj upravi.vidim kako smo odabrani soj smijali se ciganima a mi u iduci 10 godina nes videjti titule ni u kosarci ni u fudbalu ni u ostalim sportovima.

Ostavi komentar