ZBOG RATA SAOPŠTENJIMA: Zvezdi i Partizanu oduzeti bodovi, predsednici suspendovani!

0
317

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak je oduzela po dva boda Crvenoj zvezdi i Partizanu * Crvena zvezda i Partizan od četvrtka imaju po dva boda manje na tabeli Superlige, zaključeno je na sednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije

Razlog je jednostavan – rat saopštenjima obio se večitima o glavu.

Ali, da se vratimo nekoliko meseci unazad, u decembar 2017. godine. Na sednici održanoj 12. decembra Disciplinska komisija FSS je novčano kaznila generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru i sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkelu sa po 150.000 dinara kazne.

Uz to je i Crvenoj zvezdi i Partizanu zaprećeno oduzimanjem bodova ukoliko nastave sa pisanjem saopštenja kojima, kako je ocenjeno, ugrožavaju autoritet Superlige.

Kako su se klubovi oglušili o upozorenje Disciplinska komisija je pretnju sprovela u delo.

Pored oduzimanja po dva boda večitim rivalima, predsednici ova dva kluba Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić uslovno su na tri meseca suspendovani iz fudbala ako u narednim danima ponove prekršaje.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura kažnjen je zbog komentarisanja suđenja novčano i moraće da plati 150.000 dinara.

Ilija Stoloca, trener Vojvodine kažnjen je sa 200.000 dinara i jednim mečom suspenzije zbog ponašanja na meču njegovog tima protiv Mačve.

Fudbalski klub Radnički iz Niša kažnjen je sa 80.000 dinara a trener tima Boban Dmitrović sa 50.000 dinara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here