Zimski cvat lala i prolaz u CEV kupu

Vojvodina NSS sa osvojena dva seta u Rumuniji obezbedila plasman u osminu finala

Arkadi Galaci – Vojvodina NSS 3:2 (25:19, 22:25, 22:25, 25:21, 15:12)

Hala u Galaciju. Gledalaca: 300. Sudije: K. Lekur (Francuska), C. Firincioglu (Turska). Trajanje meča: 115 minuta. Prvi meč: 0:3. Dalje ide: Vojvodina NSS.

ARKADA GALACI: Radović 1, De Pra 10, Despotovski 1, Janić 12, Gradinarov 17, Spinu 15, Rosić (lib), Liviu 2, Safonov 6, Dumitrače 7, Paskan 7, Zahar, Cersemba, Muscina. Trener: Nekulaj Harabagiu.

VOJVODINA NSS: Simić 12, Petrović 6, Premović 19, Kujundžić 15, Mehić 14, Radović 4, Peković (lib), Ilinčić, Stanković 2, Kovačević, Vojvodić, Nadeždin. Trener: Nedžad Osmankač.

 

U punom cvatu pokazale su se lale u revanš utakmici šesnaestine finala kupa CEV, u rumunskom Galaciju, iako su pretrpele poraz posle tajbrejka. Mlađani odbojkaši Vojvodine NS seme, osvojili su dva seta, koliko im je bilo potrebno za plasman u osminu finale, posle maksimalne pobede na domaćem terenu. Iako je Arkada pred svojom publikom nastupala u punom sastavu, pojačana, između ostalih, i Bojanom Janićem i Nikolom Rosićem, nije uspela da se odupre naletu srpskog predstavnika.

Najavljivali su Novosađani drugačiji meč od onog odigranog u Spensu, svesni da će Rumuni nastupiti u jačem sastavu, ali se čini da ih je to samo dodatno motivisalo. Dokazala je mladost Vojvodine da joj je mesto u Evropi, iako je posle ostvarenog cilja, i osvojena dva seta, „zatvorila latice“.

A da je, ipak, bilo razloga za strepnju pokazao je prvi set. Uprkos minimalnom vođstvu Novosađana na prvoj obaveznoj pauzi (8:7), Arkada je ubrzo uspostavila kontrolu. Gotovo bez greške su u napadu igrali domaći odbojkaši, što im je uz odlične servise Cezara, omogućilo da dođu do prvog seta.

Međutim, po receptu iskusnijih Rumuna, zaigrali su izabrnici Nedžada Osmankača u nastavku. Vrlo rano su Petrović i drugari stekli zavidnu prednost (8:3). Raspoloženi su bili primači Mehić i Kujundžić, dijagonale je pogađao i Premović… Iako je Arkada uspeli da smanji zaostatak do kraja seta, jasno je bilo da ne može do preokreta.

Svesni su bili Novosađani da su na samo korak do cilja. Čini se da ih je to i dodatno moticisalo, pa su uspevali da odole svim naletim rivala, i minimalnu prednost održe do kraja.

Sa obezbeđenom kartom za osminu finala, lale su se prepustile slavlju, što je Arkada znalački iskoristila, kako bi osvojila naredna dva seta, za utehu domaćim navijačima.

Izvor i foto

Započnite diskusiju

Ostavi komentar