Zvezda ruši granice, došla do devete šampionske titule

Granice ne postoje – Na putu ka devetoj tituli stonoteniseri Crvene zvezde su još jednom pomerili granicu

Po prvi put pobednički niz je neprekinut u tri sezone. U 2015. i 2016. u finalu plej-ofa pao je Banat, a ove sezone zaustavljena je Bačka Palanka. Za Marka Jevtovića ovo je peta titula u Zvezdi.

Svaka titula je draga, to nema mesta za razgovor, ali je činjenica da nam je liga znatno oslabljena. Pravilo koju su uveli, da igrači ne mogu da igraju na dvojnu registraciju u inostranstvu nas je unazadilo. Direktno su “udarili” na kvalitet. Važno je da imamo kvalitetne igrače u Srbiji, da mlađi mogu da igraju protiv jakih rivala, a opet mora da se ostavi mogućnost igračima i da zarade za život. U našim klubovima nema novca i ne treba još više terati ljude od nas – rekao je Marko Jevtović.

Kroz sezonu nas je „sproveo” i Vladimir Radonjić.

Poraženi smo protiv Stenesa i Panonije, tukao nas je i Banat. Za razliku od prošle godine kad je bilo 18:0 nismo bili tako ubedljivi. Međutim, nije ni Marko igrao svaki meč. Igrao je onoliko koliko je bilo dovoljno da ne budemo četvrti pre plej ofa, da bismo izbegli Banat u polufinalu. Na kraju smo bili treći i ostvarili ono što je i bio cilj, uzeli titulu – rekao je Radonjić, kome je ovo druga titula sa Zvezdom, pošto je prethodne dve godine bio finalista sa Banatom.

Obojica ostaju u Zvezdi naredne sezone.

Igračka karijera mi nije više u prvom planu, ali ću da nastavim da radim sa klincima, da pomažem trenerima i da pokušam da pomognem klubu da bude što jači.

Samo finale, donelo je iznenađenje. Niko nije očekivao Bačku Palanku.

Atmosfera je bila fantastična. Posebno bih se zahvalio Bačkopalančanima na izuzetnom gostoprimstvu na koje smo naišli. U Bačkoj Palanci smo odigrali jednu izuzetno fer i korektnu utakmicu, koja je pri rezultatu 2:2 mogla otići u nekom drugom pravcu, ali na našu sreću nije. Uputio bih čestitke rivalu, koji je bio najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva države. Savić i drugovi iz ekipe, igraju zaista veoma dobar stoni tenis i sasvim je sigurno da nisu ni malo slučajno došli do finala. Želim im mnogo sreće u narednim takmičenjima. Radili smo, pripremali se i žarko želeli ovu titulu i evo uspali smo da je osvojimo. Čini mi se da kvalitet u finalu plej ofa nije bio presudan, s obzirom da u finalu ne pobeđuju uvek bolji. Nismo ni jednog trenutka tokom ova dva susreta finala, potcenili našeg protivnika, pa i u tome treba tražiti razloge naše pobede – naglasio je kapiten Zvezde.

Izvor i foto Sportski žurnal

Započnite diskusiju

Ostavi komentar